Breakdance

Breakdance, ook bekend als Breaking of B-boying, is een acrobatische dansstijl. Het vormt samen met Rap, Graffiti en Turntablism de vier elementaire onderdelen van Hip Hop. Breakdance is ontstaan in de jaren 70 en 80 in Brooklyn en The Bronx in New York.

Bij Breakdance wordt er gedanst in een cirkel (cypher) of in wedstrijdvorm (battle) met twee teams die tegenover elkaar staan. Dit simuleert de strijd tussen twee ‘gangs’. De dans bestaat uit een combinatie van stilistische en acrobatische bewegingen die plaatsvinden zowel staand als laag bij de grond. Tegenwoordig is Breakdance weer helemaal in. Je ziet het dan ook veel terug in videoclips. Ook zijn er veel wedstrijden (jams) die door heel Nederland georganiseerd worden.

Breakdance Workshop
Tijdens de Breakdance workshop leer je op een leuke en uitdagende manier de basisbewegingen van het Breakdance aan. Er wordt gestart met een Warming-Up. Deze bestaat met name uit Toprock (staande dans). Vervolgens gaan we met een ‘Drop’ naar de grond en leren we moves als de Sixstep, Swipe, Baby Freeze en CiCi aan. Er wordt een hele set aangeleerd met alles erop en eraan. Vervolgens wordt er aandacht besteed aan het Freestyle element, want Breakdance is een Freestyle dans.

Al het geleerde wordt meteen in de praktijk gebracht tijdens een presentatie of battle onder leiding van een echte Breakdancer die zelf ook nog even laat zien wat hij kan! De workshop is geschikt voor elke doelgroep en kan in niveau worden aangepast.

Dance Centre