Lesaanbod

Boogie Down biedt verschillende dansstijlen aan die onderverdeeld kunnen worden in de ‘open’ lessen en selectietrainingen. Voor deze open lessen kun je je gewoon inschrijven. De selectietrainingen zijn er voor de leerlingen die auditie gedaan hebben of uitgekozen zijn door Boogie Down om in dat selectie team dansen.


Ylin

Hiphop
Deze populaire dansstijl die oorspronkelijk uit New York komt wordt gegeven door verschillende docenten. Hiphop is een eigen stijl met een volledig curriculum van zo een 500 bekende moves. Michiel, Ivana, Salissa en Bregje geven ieder op hun eigen manier invulling aan de hiphop les.  In deze lesgroepen kan je altijd instromen om nieuwste hiphop choreografieën, technieken en oefeningen te leren. We hebben groepen voor alle leeftijdscategorieën. Kijk snel op het lesrooster welke les bij jou past!
Leeftijd: vanaf 4 jaar

 

Breakdance
Breakdance, of eigenlijk Breaking of Bboying is de eerste Hiphop dansstijl die ontstaan is in de jaren 70 in New York. Het is een dansvorm die bestaat uit een combinatie van stilistische en acrobatische bewegingen die plaatsvinden zowel staand als laag bij de grond. Zowel jongens als meiden zijn bij Boogie Down elke week weer hard aan het oefenen tijdens de lessen van Michiel. Je kan trainen voor je plezier of om aan wedstrijden mee te doen.
Leeftijd: vanaf 6 jaar

 

Streetdance Fundamentals
Streetdance zien we als de paraplu waar alle straatstijlen in ondergebracht kunnen. Tijdens deze les leren leerlingen de basistechnieken van stijlen als Hiphop, House, Breaking, Krump en funkstyles als Popping en Locking. Naast technieken, oefeningen en choreografieën leer je hier ook over de geschiedenis en het ontstaan van de stijlen en de specifieke moves. Deze les is een must als je echt wilt ontwikkelen als danser. Ook als je ambitie hebt om ooit wedstrijden te gaan dansen. Deze lessen worden gegeven door Michiel.

 

Popping
Een Funkstyle dans die een geheel eigen geschiedenis heeft, maar door de Hip hop cultuur geadopteerd is. Popping kenmerkt zich door Pops, Hits, Waves, Tuts en robotachtige bewegingen. Toto (Kevin vd Kleij) verzorgt de Popping lessen. Eén proefles en je bent verkocht, zeker weten!

 

House
Een dansstijl ontwikkeld door de New Yorkse danscultuur, waarin de originele housemuziek de boventoon voert. Een enorm vermakelijke stijl die voor iedereen toegankelijk is. Kenmerkend voor house is het snelle voetenwerk en het ‘jacken’ van het lichaam. Lekker uptempo, intensief en vooral erg leuk!

 

Mini Hiphop
Voor de allerkleinste kids is er Mini Hiphop! Een hele leuke les, waarin bewegen op muziek, spelletjes, leuke dansjes en ook al wat Hiphop moves deel uit maken van de les. We werken in deze les met een strippenkaart.

 

High Heels Class
NEW NEW NEW – HIGH HEELS CLASS
Bij dansschool Boogie Down!
Vanaf 12 september starten wij met high heels classes.
Moeten je hakken zo hoog zijn? Nee hoor!
Moet je hier voor op hoog niveau kunnen dansen? Nee hoor!
Moet je… Nee hoor!
Wat dan wel?
Veel Fun, Sexy choreos, een beetje lef, en hele toffe muziek!

 

Dancehall
Dancehall is een populaire dansstijl geworden. Het heeft andere roots dan Hiphop, daar het ontstaan is in Jamaica, maar valt goed samen met de Hiphop Cultuur en is daarom aanverwant. Met meer dan 800 bekende moves is het een dansstijl die zich snel heeft ontwikkeld. En ook al zijn er veel technieken in Dancehall, energie en attitude staan centraal en zijn wellicht nog belangrijker. Met Sexy moves en Caribische grooves is het heel lekker dansen.

 

All Styles Class
Ben je al een beetje bekend met de fundamentals? Wil je nog meer? Hiphop bestaat uit veel stijlen en als je jezelf wilt ontwikkelen tot een all round Hiphop danser dan moet je je breed scholen. Tijdens deze les gaan we dieper in op verschillende concepten binnen verschillende stijlen. Er wordt een hoge eigen inzet verwacht tijdens de lessen daar er veel individueel gewerkt wordt. Hiphop, House, Popping, Locking, Krump etc. komen allen aan bod. Regelmatig worden hier ook andere docenten ingezet met specialisaties in deze stijlen, waardoor je nog meer kan leren. Soms is ook acrobatiek een onderdeel van deze les.


 

Dance Centre