Rap

Rappen, of MC-en is evenals Breakdance ontstaan in de jaren ’70 in New York. Jongeren uit de achterstandswijken hadden geen geld om leuke dingen te doen of te kopen, dus ze moesten zichzelf bezig houden. Door teksten te schrijven over allerlei verschillende dingen konden zij hun creativiteit op een positieve manier kwijt. Het kon gaan over hoe slecht ze het wel niet hadden, of over hoe goed hun ‘skillz’ (vaardigheden) wel niet waren, of over liefde en de mooie dingen in het leven. Rappen was en is een uitlaatklep voor jongeren. Inmiddels behoren een aantal rappers tot de grootste artiesten van de wereld en de top 40 staat dan ook vol met Hip Hop muziek.

Workshops
Rap workshops kunnen zowel los of als project aangeboden worden. De opties variƫren dan ook afhankelijk van de hoeveelheid tijd die ter beschikking is.

Tijdens de introductie van de workshop wordt op entertainende wijze de geschiedenis van Hip Hop en Rap overgebracht op de deelnemers. Vervolgens wordt in het kort de opbouw van de muziek uitgelegd.
Het tweede deel van de workshop wordt besteed aan de teksten. Hoe ziet een tekst eruit? Hoe is deze opgebouwd? Hoe verzin je een tekst? Hoe zorg je dat deze op de maat te rappen is? De ervaren Rapper die voor de groep staat weet alles haarfijn uit te leggen, en gaat daarna het creatieve proces in met de deelnemers. Er wordt een tekst geschreven aan de hand van een eenvoudig te volgen stappenplan. Afhankelijk van de leeftijd en het niveau van de deelnemers kan er ingegaan worden op verschillende vormen van rijm en verschillende rijmschema’s.
Vervolgens wordt de rap op een beat geoefend, eventueel werkend naar een presentatie. Flow en Delivery, dus hoe je als artiest je rap verbaal en non-verbaal brengt komen hier ook nog aan bod.

Meer tijd voor het project? Dan kan men kiezen om een volledig eigen nummer te maken. Samen met de workshopleider wordt er door middel van de computer een eigen ‘beat’ gemaakt, waarop de deelnemers zichzelf gaan opnemen en waarna het geheel wordt afgemixt tot een nummer wat ze op cd mee naar huis krijgen!

Voor meer informatie of speciale wensen gelieve contact op te nemen.

Dance Centre